175 grader 10 juni 2014 • Uppdaterad 11 juni 2014

Baka till många: mazarinsnittar med lime och jordgubbar

När det börjar dra ihop sig till sommarfester är långpannan min bästa vän. I den gör jag tårtbottnar, brownies och andra bakverk som räcker till många gäster.

De här små mazarinsnittarna med jordgubbar och lime är söta, lite syrliga och alldeles förträffliga att stoppa i munnen medan man minglar runt med ett glas bubbel.

Mazarinsnittar med lime och jordgubbar (ca 60 stycken)

Jag har utgått från Mia Öhrns ambrosiakaka, men använt limeskal, limesaft och jordgubbar i stället för syltade apelsinskal. Ta dig för allt i världen tid att låta glasyren stelna innan du skär upp bitarna. Det gjorde inte jag, vilket syns på bilderna. Det blev precis lika gott, men lite väl kladdigt. Jag har gjort min kaka i en mindre långpanna med måtten 20 x 30 centimeter. Gör 1,5 sats om du använder en normalstor.

INGREDIENSER:

Kakan:

600 g mandelmassa

300 g rumsvarmt smör, helst osaltat

6 ägg

1,25 dl vetemjöl

2–3 limefrukter

1 msk florsocker

Glasyren:

6 dl florsocker

4 msk vatten

2 msk glykos

Dekoration:

30 jordgubbar

GÖR SÅ HÄR:

· Riv mandelmassan på rivjärn. Blanda i smöret och rör om till en slät massa.

· Tillsätt ett ägg i taget. Vispa en stund, gärna med elvisp, mellan varje ägg.

· Vänd ner mjölet och rivet skal av 2 eller 3 limefrukter. Smaka av och känn hur mycket lime du vill ha.

· Klä en långpanna med ett smort och mjölat bakplåtspapper. Häll ner massan i formen. Grädda kakan i mitt av ugnen i 175 grader cirka 20–30 minuter.

· Nagga den fortfarande varma kakan med en gaffel.  Pressa 2 limefrukter. Blanda saften med 1 msk florsocker och pensla över kakan. Låt svalna helt.

· Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan. Låt stelna i rumstemperatur minst en timme.

· Skär kakan i små fyrkanter, cirka 3 x 3 cm stora. Halvera jordgubbarna, sätt en halva på varje bit. Fäst med en tandpetare.