175 grader 29 april 2016

6 saker du kan baka till valborg

Det är lika bra att jag erkänner det direkt: jag har ingen större tradition av att baka just till siste april. För mig är det en dag då man fryser lite framför en eld, äter våfflor och sedan cyklar hem med ”Vintern ra”-ekandes i huvudet. Men flera läsare har efterlyst efterrättstips att servera på en valborgs- eller första maj-middag, så här kommer de:

1. Fluffig saffranspannacotta med björnbärs- eller blåbärskompott

Gul som vårginsten och god som bara den. Receptet hittar du här.

2. Rabarberpaj med mandelkräm, rosenvatten och kardemumma

Låt oss fira primörerna, det är ju vår! Det här är den godaste rabarberpaj jag vet.

3. Mazarinsnittar med jordgubbar

En perfekt liten godbit om man vill servera något mingelvänligt, dessutom enkel att göra till många. Jordgubbarna får väl bli av den importerade sorten, men någon gång ska man väl få synda? Kakan kan bakas och glaseras i förväg, men skär upp bitarna och sätt på jordgubbarna strax innan servering. Receptet finns här.

4. Mojitoisglass

Det pratas mycket om effektivitet i vårt stressade samhälle. Här får du dessert och drink i ett – bättre kan det knappast bli.

 

5. Chokladbollar på fyra olika sätt

Bufféer är alltid praktiska. Består de av chokladbollar är de dessutom goda.

6. Marängtårta med passionsfruktscurd

Lika lätt och frisk som våren. Den här tårtan går att förbereda nästan hela vägen i mål.

Här kan du följa 175 grader på Instagram

Och här kan du gilla 175 grader på Facebook