Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Nöjespanelen om fulöl, fontändopp och parkhäng

Text: Sara Martelius

Valborgsfirande Stadsparken i Lund. Ca 30000 studenter och andra festade.

Linus Bjarnelo, ena halvan av Festivalpodden, och dj, producenten, musikskribenten och programledaren Sandra ”Mosh” Mickelsson är veckans nöjespanel i City.

SandraLinusCollage

1. Vilket är ditt värsta valborgsminne?

Linus: Antagligen från när jag var 16 år och huttrandes hängde på Mölleplatsen, drickandes langad fulöl. Så har i och för sig de flesta av mina valborg sett ut, nu när jag tänker efter, sorgligt nog. Det enda som på sin höjd bytts ut med åren är platsen, men fulölen, den består.

Sandra: Jag har alltid älskat valborg och har firat i Lund i många år där det är typ the happening of the year, så jag har inga dåliga minnen direkt. Jag minns att jag blev väldigt sjuk efter ett valborgsfirande för några år sen men det var nog mitt eget fel efter att ha badat i nån fontän.

 

Vad gör du på valborg i år?

Linus: Jag skulle gissa på att jag motvilligt blir släpad till Skånes värsta fylleslag i Lund, av flickvän och vänner. Har vi tur så regnar det, så jag kan stanna hemma och glo på Netflix i soffan istället.

Sandra: Jag har inte planerat så mycket än men jag tror att jag kommer att spendera natten på svartklubb och dagen i park om det är mysigt väder.

 

Vad innebär första maj för dig?

Linus: Det låter bekant, det där. Jag har för mig att det är något särskilt med den där dagen, men jag kan inte minnas vad. Den kan bero på att jag oftast ligger hemma och är bakfull den dagen.

Sandra: Första maj är en dag som i regel ger mig rätt dåligt samvete. Man borde spendera dagen i demonstrationståget men tyvärr brukar man oftast spendera dagen hemma i bakisfosterställning.

 

Hur ser den här helgens planer ut?

Linus: Om solen fortsätter vara oss hälsad, tänker jag parkera mig på en filt i Folkets Park tillsammans med min flickvän och goda vänner. Jag tänker mig att vi grillar, dricker öl och jobbar på bonnabrännan. Jag älskar parkhäng, ironiskt nog med tanke på att jag tillägnat halva veckans panel till att dissa parkhäng.

Sandra: Om jag har lyckats bli kvitt de japanska baciller jag tog med mig hem från semestern så ska jag spendera hela helgen på Inkonst på deras nya festival Intonal. Rekommenderar oavsett alla att spana in Klara Lewis, Zamilska och Fjäder!

Reporter hela dagen. Och lite starstruck

Text: Julius Viktorsson

Jag vaknar av sms-plinget. Klockan är 00.46 och min hand sträcker sig reptilaktigt efter luren. ”Hej Julius! Atena från TEN här! Förlåt för sent sms, men du får jättegärna ringa erik nu vid 06 och prata en kvart!”

Läs mer

Annons:

Vill vi ha roligt när vi svettas?

Text: Therese Thomasson

”Kan inte City skriva mer om träning? Träning är större än sex.”
Det var på ett möte på redaktionen. Någon sa så och jag liksom frös till och hamnade i en egen tankeloop:
Va? Träning större än sex? Vart är vi på väg?

Läs mer

Ett brev till Jens Lekman

Text: Sara Martelius

Om en månad ger Jens Lekman sig ut på en ovanlig turné. Istället för att fansen ska komma till honom har han bett dem bjuda in honom till sig. I Ersmark ska han spela hos ”Davids föräldrar” och i Smedjebacken hos ”Frida och Martin”. Lekman-frälsta skåningar får vallfärda till Stationen i Röstånga.

När jag fick höra om det här tilltaget funderade jag på hur det skulle vara om jag bjöd in honom att spela för mig och mina vänner, på en äng i min närhet.

Eftersom han själv skrev en låt om Kirsten Dunst efter att hon nämnt honom i Expressen, spinner jag vidare på det temat genom att skriva ett brev till honom i City. Typ såhär:

”Käre Jens, du kom in i mitt liv vid en tid när jag just insett att jag var för ung för att känna mig gammal. Jag hade precis flyttat tillbaka från Stockholm till min del av världen och luften kändes lite lättare att andas. Jag bodde i Lund men jobbade kväll i Malmö. Alldeles för stor del av min tid tillbringades på en landsvägsbuss.

Men i mina lurar fanns du och When I Said I Wanted to Be Your Dog. Kanske smälte jag lite mer för skivan eftersom den var tillägnad en Sara. Men allra mest för de intensiva stråkarna i A Higher Power. Jag köpte dina Rocky Dennis-ep:s, dansade till Black Cab på gamla Inkonst och laddade ner alla gratis-mp3:or du så frikostigt la upp på din hemsida.

Shirin, Kanske är jag kär i dig, Sky Phenomenon, A promise, I Don’t Know If She’s Worth 900 Kr, I Know What Love Isn’t … listan med låtar av dig jag förälskat mig i genom åren har bara fyllts på.

Och 2009 träffades vi faktiskt, på Skankaloss-festivalen i Gagnef. Du stod och snackade med vår gemensamma bekant Hans Appelqvist och plötsligt var du och jag inbegripna i en diskussion om att åka bil längs småvägar i norra Kalifornien. Det var en overklighetskänsla, att prata med någon vars låtar betytt så mycket för mig. Kanske var det därför jag tackade nej till din utsträckta hand när vi skulle gå ner för den leriga slänten till scenen vid Dalälven. Jag ångrade mig genast bittert men ögonblicket var förbi.

Men om vi ses igen Jens, då ska jag ta din hand, och tacka för det senaste decenniet.”

Rösta på Månadens Malmö-Lundabo

Text: Marcus Svensson

En världsmästare och två vardagshjältar. Det är mellan dem som tävlingen Månadens Malmö-Lundabo står. Du röstar genom att gilla på Facebook.

Tävlingen pågår till och med den 26 april.

Läs mer

Totalt tågstopp under konserter i Malmö live

Text: Marcus Svensson

Foto: HUSSEIN EL ALAWI

Tågen kommer inte att köra mellan Triangeln och Malmö C på lördagskvällar, från och med augusti. Statliga ljudmätningsinstitutet (SLI) har mätt fel och vibrationerna i Malmö lives konsertsalar är för kraftiga. Felmätningarna kommer att kosta Malmö stad miljonbelopp.

Läs mer

En cykelhuligans bekännelser

Text: Marcus Svensson

Häromdagen satt jag och pratade med två Lundapoliser på trafikbrottsenheten. Med trötthet beskrev de felen Lundacyklisterna gör. Skjutsar, kör mot enkelriktat, på gångbanor, utan cykelljus, med cykelljus som inte är tänt och så vidare. I mitt huvud bockade jag av vilka av felen jag själv gör eller gjort. Check, check, check…

Läs mer

Annons:

Släpp reportrarna loss – det är vår

Text: Therese Thomasson

Det är någon som puttar mig framåt när jag cyklar. Jag behöver inga växlar. Jag kör förbi lycraklädda män i skägg, kvinnor med supertunna däck och tonåringar på EU-mopeder.
Det är fotarbetet som gör hela skillnaden.

Läs mer

För ditt höga nöjes skull

Text: Julius Viktorsson

Köp lite frukt & grönt, unna dig en klädsam helgångest frammanad av en pjäs och ett skräckbrädspel och runda av helgen med några Amy Hempel-noveller. Citys helglista kanske inte förgyller ditt liv, men den ger dig vad du behöver. 

Läs mer

Om Sara Pascoe, Kryddan Peterson och Thug Life

Text: Sara Martelius

Komikerna Petrina Karlsson och Josefin Johansson är Citys nöjesguider inför helgen.

 

Vårversionen av Lund Comedy Festival hålls i helgen. Vilka tror du blir höjdpunkterna?

Läs mer

Annons:
Annons:

Cityarkivet

Annons:

Annons:
Annons: