City 4 november 2014

”Vi Odlar” tar priset som Årets innovatör

Det började med en grå asfaltplätt bakom Stenkrossen på Kastanjegatan. I dag prunkar ekologisk odling från säsong till säsong, parallellt med interaktiva workshops. Men Teresa Rauncher och Julia Linder vill inte ta åt sig hela äran själv.

– Vi är en stor grupp. För oss har det varit viktigt att visa att entreprenörskap också kan vara något kollektivt och att man tar ansvar för klimatet – företaget ska vara hållbart i längden, säger Julia Linder.

Till exempel har plantor grävts ner i 19 äldre badkar, som återanvänts från det lokala fastighetsbolaget LKF.

– På Stenkrossen har det här projektet verkligen fått ta plats. Med hållbarheten i fokus har vi också fått vara kreativa. Till exempel behövde vi ett stöd för ärtorna, och hittade då en träbit och ett madrasskydd som vi använde oss av, säger Teresa Rauncher.

Just nu arbetar 65 intresserade projektmedlemmar med ”Vi Odlar”. Tanken är att det ska leva vidare även i fortsättningen.

– Vi vill gärna utveckla verksamheten för barn och unga. Det handlar om att hitta finansiering, eftersom projektbidraget går ut nu, säger Julia Linder.


Taggar