City 4 september 2015 • Uppdaterad 7 september 2015

Nöjespanelen om humorfesten och andra skrattpiller

Komikerna Petrina Solange Josefin Johansson är veckans nöjespanel i City.

 

1. Lund Comedy Festival – hur kul är den egentligen?

Petrina: Det är riktigt, riktigt kul egentligen! En av få gånger på året (förutom när Humorfalangen kör) när det händer något i Lund som allmänheten kan ta del av, som dessutom inte är studentigt.

Josefin: Som uppträdande människa: SVINKUL. Jag tror alla komiker ser det lite som årets höjdpunkt, näst efter Paradise Hotel-premiären. Som besökande människa: Ja men också apkul! Det är ju en chans att se internationella komiker man aldrig sett innan eller möjlighet att träffa sina inhemska favoriter. Så hurra för alla!

 

2. Vad får man absolut inte missa på festivalen i helgen?

Petrina: Häxprocessen med Moa & Dilan! BubbleWrap med den fantastiska Sofie Hagen och Sällskapsspelet med Simon Svensson & Jonatan Unge och premiären för Johannes Finnlaugsson skändar kungahuset.

Josefin: Jag som brittälskare håller jag ju Bridget Christie högt, även om jag själv inte sett henne. Utöver det och mina egna shower ser jag fram emot Häxprocessen med Tankesmedjan-favoriterna Dilan Apak och Moa Lundqvist och Jag är sjuk med knäppgöken Nisse Hallberg.

 

3. Vilket är ditt bästa skrattpiller just nu?

Petrina: Klipp på nätet. Speciellt en Vine på en liten kille på något lekland som fastnar på en bom och åker med. Hans pyttiga, dinglande ben och diverse olika låtar som lagts på videon fick mig att gråta av skratt första gången jag såg det.

Josefin: Jag lyssnar just nu genom samtliga komiker-biografier jag hittar i min talboksapp. Det är ett dubbelbottnat piller för först får man comedy-kul-kul och sist ska de alltid avsluta med nån stensorgligt. Kome-tragik. Men va tusan, allt kan ju inte va kul hela tiden. Eller va? Såklart det kan det. Jag ska sluta höra på de deppaporna.

 

4. Äntligen helg! Klackarna i taket?

Petrina: Ja, det är ju Lunds humorfestival så där kommer jag springa runt hela helgen sedan sover jag mig igenom hela söndagen!

Josefin: Ja, det får jag nog ändå lova. Jag ska ju vara i Lund hela humorfestivalen och med så många människor som är vana att få betalt i öl, kan jag inte tänka mig att det kommer rullas annat än från morgon till kväll. Hoppas vi ses där! Jag kanske inte minns det efteråt, men som tur är finns ju instagram.