City 11 september 2015

Nöjespanelen om cosplay, nörderi och helgens bästa nöjen

Krögaren Martin Axén och programledaren och konstnären Kakan Hermansson är veckans nöjespanel.
I helgen lockar serie- och spelmässan Comic Con tusentals nördar till Malmö. Vad är du mest nördig i?

Martin: Jag kan väldigt mycket om öl, pubar och ölstugor i Prag. Så mycket att jag ibland måste låtsas att jag vet mindre än vad jag gör. Det är vansinne, men ett underbart sådant.

Kakan: Utan tvekan feminism och hudvård, det första har jag odlat intresse för sen tonåren men hudvården har kommit nu på senare år. Vägen till periodiska systemet gick genom syror i nattkrämer, skrubbar och serum. Är totalt chockad över att just detta blev min grej men älskar det.

 

2. Om du var tvungen att cosplaya – vilken karaktär skulle du vara?

Martin: Om Rosa Pantern-dräkten redan är upptagen så kör jag lätt Soldaten Svejk. Då kan jag ju sitta på en ölstuga i Prag!

Kakan: En dag skulle jag vilja vara Samantha i SATC, en dag Moesha. Skulle säkert vara kul att vara Batman en stund också, sätt på mig ett par goa mjukisbyxor och jag cosplayar Andrea Dworkin utan tvekan. Sen skulle jag vilja vara Queen Latifah på 90-talet. Tack.

 

3. Babel firar 7 år i helgen. Vilket är ditt starkaste minne därifrån?

Martin: En konsert med Sebastian Tellier 2008, den var fantastisk!

Kakan: Jag har några ganska färska minnen, min syster Kikkis 30-årsfest i augusti och Mwuanas fantastiska men korta spelning i juli. När jag var konferencier på Nöjesguidens prisutdelning, det var kul, speciellt när GNUCCI och Tres Bien vann!

 

4. Vad ska man inte missa den här helgen?

Martin: Grands klubb fyller 1 år idag den 11 september. Det blir klubbkavalkad med alla klubbarrangörer samt konserter med Swing Tarturo och Future Punx. Jag hoppas på en fantastisk afton! Skördefest i Folkets Park på lördag är ett hett tips också!

Kakan: Ingen aning. Jag är på Palma och skriver en feministisk bok och kollar på katter.