Annons:
Annons:
Annons:
Hästbloggen

Stjärntravare död

Sugarcane Hanover, ni minns han som blåste runt hela världseliten och förvandlade ”vår” Callit till en statist, är död. Han dog i sin hage i en hjärtinfarkt och blev 26 år gammal.

Sugarcane Hanovers seger i Olympiatravet på Åby gjorde honom känd för den breda allmänheten, men den största vinsten tog han i det amerikanska storloppet March of Dimes mot Mack Lobell, Ourasi, Napoletano och Callit (har det någonsin körts ett vassare travlopp?).

Under sin tid i Sverige sköttes han av Morten Waage, han som i dag är ägare och tränare till Beanie MM. Efter avslutad tävlingskarriär verkade han som avelshingst och har runt tusen avkommor bara i Sverige – och 60 av dem har tjänat över en miljon kronor.


Hästbloggen med Anders Engman

Anders Engman är reporter på Sydsvenskan med inriktning på hästsport och hästar i alla dess former. Här kan du läsa nyheter, skvaller och annat om trav, galopp och ridsport. Lutfi Kolgjini, bröderna Reuterskiöld, Rolf-Göran Bengtsson och ”Hästmannen”. Alla som rör sig bland hästar och stallar kan hamna i den här spalten. Ingen är för stor – eller för liten. Total bevakning av Jägersro och den skånska ridsporten och målsättningen är att besöka minst två olika stall varje vecka .

Arkiv

Sök i bloggen

Annons:
Annons:

toppnyheterna just nu
Annons: