Hästbloggen 27 november 2012

Travbanan byggs ut – galoppen blir kvar

Travbanan på Jägersro byggs ut till 1300 meter med ett 360 meter långt upplopp, galoppen blir kvar på banan och parterna (Travsällskapet och Fältrittklubben) kommer att sätta sig för att komma överens om ett långt avtal.

Det är Jägersros förre ordförande Claes Lundell som på tisdagskvällen la fram en färdig banskiss till Travsällskapets styrelse. Förmodligen kallas nu det nu till ett extra medlemsmöte där medlemmarna får ta ställning till förslaget – men i grunden är nästan alla positiva.

Redan till sommaren kan den långa travbanan stå klar, kanske redan till Åbergs som så skulle kunna köras som ett varvlopp med bara två svänger på vägen.

Det framlagda förslaget är i princip identiskt med den analys som Sydsvenskan presenterade i tisdagens papperstidning.