Annons:
Annons:
Annons:
Hästbloggen

Travbanan byggs ut – galoppen blir kvar

Travbanan på Jägersro byggs ut till 1300 meter med ett 360 meter långt upplopp, galoppen blir kvar på banan och parterna (Travsällskapet och Fältrittklubben) kommer att sätta sig för att komma överens om ett långt avtal.

Det är Jägersros förre ordförande Claes Lundell som på tisdagskvällen la fram en färdig banskiss till Travsällskapets styrelse. Förmodligen kallas nu det nu till ett extra medlemsmöte där medlemmarna får ta ställning till förslaget – men i grunden är nästan alla positiva.

Redan till sommaren kan den långa travbanan stå klar, kanske redan till Åbergs som så skulle kunna köras som ett varvlopp med bara två svänger på vägen.

Det framlagda förslaget är i princip identiskt med den analys som Sydsvenskan presenterade i tisdagens papperstidning.


Hästbloggen med Anders Engman

Anders Engman är reporter på Sydsvenskan med inriktning på hästsport och hästar i alla dess former. Här kan du läsa nyheter, skvaller och annat om trav, galopp och ridsport. Lutfi Kolgjini, bröderna Reuterskiöld, Rolf-Göran Bengtsson och ”Hästmannen”. Alla som rör sig bland hästar och stallar kan hamna i den här spalten. Ingen är för stor – eller för liten. Total bevakning av Jägersro och den skånska ridsporten och målsättningen är att besöka minst två olika stall varje vecka .

Arkiv

Sök i bloggen

Annons:
Annons:

toppnyheterna just nu
Annons: