Engström 4 maj 2012

En skål för friheten

Amnesty International förtjänar sina lovsånger. Egentligen förtjänar organisationen något bättre än så här, men i kategorin ”We Are the World”-låtar är den nya ”A Toast For Freedom” kanske ganska hygglig ändå. Som en hyllning till 50-åringen gör den jobbet. Videon och en kort bakom-scenen-film finns här.

Lejonparten spelades in i Levon Helms studio i Woodstock, men ett flertal pålägg gjordes på annan ort. Bland de omkring 50 medverkande musikerna (komplett förteckning här) märks Marianne Faithfull, Jane Birkin, Taj  Mahal, Donald Fagen (den gamle cynikern), Eric Burdon, Keb Mo, Angelique Kidjo, Sonny Landreth och Warren Haynes.


  • Anonym

    Fast frågan är om Fagen slår sin Steely Dan-kompanjon Walter Becker när det kommer till konstruktiv cynism.
    http://www.youtube.com/watch?v=3L2DC14oeQk
    Hans album Circus Money rekommenderas livligt.