Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Engstrom

Campbell’s Soup & Underwear

Tekoindustrin och reklambranschen gör förunderliga saker tillsammans. Vuxna män som heter något helt annat klär sig, har jag hört, i kalsonger det står Björn Borg på. Säga vad man vill om Calvin Klein, han skapade åtminstone kläder – inte bara den tvåhandsfattade backhanden.

Jag trodde jag inte bar den typen av kläder, men upptäckte nyss att mina kallingar fått namnet Basic. Uppenbarligen efter Glen Campbells 70-talsplatta ”Basic”, som var reabacks-stoff från dag 1. Så oväntat.

Men plattan är inte så dum. Här är fyra låtar. Den första är Nashvillecountry mer än halvvägs till Los Angeles; den andra en klassisk Campbellballad av mjukaste popbomull; den tredje något så oväntat som studiomaffios countryfusion; den fjärde något så uttjatat som synkopsmittad västkustvalscountryfusion med chimes och säckpipa.

Spotify: 4 x Basic


Håkan Engström

Håkan Engström bloggar om aktuella konserter, favoritlåtar, nya band, bortglömda band, utskällda band, musik journalistik, Spotify, cd-plast, böcker och jakten på det förlorade ackordet.

Arkiv

Sök i bloggen

Annons:
Annons:

toppnyheterna just nu
Annons: