Engström 2 februari 2017

Boris René rensar fältet

Ett litet steg för r&b-historien, men ett stort steg för Boris René: när den avhoppade fotbollsspelaren från Degerfors åter träder in i Melodifestivalen har han moderniserat hela sitt uttryck och blivit varm i kläderna. Om han 2016 (låten ”Put your love on me”) mest tonade fram som en charmig nybörjare – lite lite grann som soulmusikens Mats Wilander – så ger han i år ett sant rutinerat intryck.

Och musiken, utan att vara revolutionär, är lite modernare. Mindre av 60-talspastisch, och det stoff man syr nostalgiska Motownshower av, lite mer som Bruno Mars.

I think I’ve seen my future sjunger han följdriktigt i låtens allra första rad. Han har för sin inre syn antagligen redan sett månaden mars, då finalen äger rum i Friends arena.

Och jag? Jag undviker att ordvitsa med det i sammanhanget kända begreppet Dead by April. Detta är klart bäst i år! (Ja, det är första bidraget i första deltävlingen, och jag har inte hört en ton av de andra låtarna, men förstör nu inte en bra story.)

Mer? Ja, låten. Den har skrivits av män som knåpade ihop Martin Stenmarcks ”Las Vegas”. Den heter ”Her kiss”, och i slutet av refrängen påminner den verkligen lite grann om Princelåten ”Kiss”.  I wanna get her kiss, sjunger han. Det är nog allt. Till skillnad från Prince då, som utöver en rejäl puss ville ha lite extra time. Som vi alla vet är ”extra time” schlagersvenska för Andra chansen. Dit vill ingen.


Jodå, jag är på plats i Göteborg. följer repetitionerna och bloggar så snart det finns något intressant att rapportera om – ibland snarare än så.

http://blogg.sydsvenskan.se/engstrom/category/melodifestivalen/