Engström 2 februari 2017

Nä Vet Du Vad

Om Hitler sägs ibland att han åtminstone gav oss Autobahn och Volkswagen.

Som om det skulle ursäkta någonting.

På lördag rullas en VW-bubbla in i Melodifestivalsbubblan. I den skrikigt orange bilen tar de fyra stekare som kallar sig De Vet Du plats.

Det här är alltså det skojiga numret. Det är inte över förrän startmotorn krånglat, några tjejer i schackrutigt viftat med målflaggor och hela goa gänget stått i och utanför kupén och gungat hela kärran.

Musiken? Den gungar också en del, men mest rycker det om den. Bandets sångare har en maskins uppfattning om sväng; han sjunger med den där ryckigheten hos ett programmerat housepiano … coolt kanske när det verkligen görs med maskiner, men bara ohyggligt tafatt när det kommer ur någons strupe.

Jag önskar att jag kunde bli lite mer upprörd över det här bidragets uselhet, det hade gett en roligare och mer engagerad text, men detta är bara … tomt.