Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Grafikdesken

Vi vill se Året i grafik

Klicka för att gå till sajten.

December betyder årssammanfattningar av alla slag. Det är ju faktiskt så att 2012 har varit ett väldigt händelserikt år. Mangsrättegången, mängder med varsel i Skåne, Saab försvann, Estelle föddes, OS i London, amerikanskt presidentval, bilder från mars osv.

Och ”Året i bilder” i all ära, varför ser man så sällan ”Året i grafik”.

Här är en grafiksajt som samlat de 20 visualiseringarna av det viktigaste som hände 2012. Den är amerikansk (trots det lite märkliga .ly som faktiskt pekar på Libyen) så nyhetsvärderingen är lite annorlunda. Men det är fina grejjer!

Om vi får tid ska vi göra detsamma med skånsk vinkel!


Grafikdesken

Från Syrienkartor och Nobelpris till e-cigaretter och spårvagnslinjer. Och så förstås staplar, tårtor, linjer och massor av annan visuell information. Här avhandlar Johan Strömbeck, Björn Hellström och Krister Cronqvist på Sydsvenskans Grafikredaktion allt som har med visualisering och informationsgrafik att göra.

Sök i denna blogg

Annons:
Annons:

toppnyheterna just nu
Annons: