Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Helenas Klassiker

Utförsåkning har fått konkurrens

Den största vinsten än så länge är inte Engelbrektsmedaljen utan den återupptäckta glädjen över att åka längdskidor.

Det är märkligt hur hjärnan fungerar. När jag tränade i Fogdarpsspåren i december kom flera barndomsminnen tillbaka från längdskidåkning i Blåbärsdalen i Tyringeskogarna.  Minnen av mina rödbruna skidlaggar, läderpjäxor och stålbindningar, valla med ljusstumpar och känslan av våta lovikkavantar. Jag måste ha tyckt om längskidåkning redan då.  

Jag lever efter devisen att träna det du tycker är roligt,  för då blir träningen verkligen av. Att jag tycker så mycket om längdskidåkning har gjort det lätt att ta varje tillfälle i akt till att träna.

Min kärlek till utförsåkning har fått konkurrens. Längdskidåkningen kommer numera ha ett givet utrymme under vintersemestrarna.

I tisdags övergav jag backarna för längdskidåkning. Det var en oslagbar upplevelse. Långt ifrån liftköer och produktplaceringar i backen. Här var det bara naturen. Alldeles tyst och stilla.


Helenas Klassiker

Den här bloggen handlar om en vanlig motionärs väg mot en svensk klassiker - att inom ett år genomföra Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimmet och Lidingöloppet. Bodypump och spinning är idag min träningsvardag. Nu väntar rullskidor, cykling, simträning och löpning. Du kommer följa mina medgångar och motgångar, hur jag övervinner slaget mot soffan och hur jag kombinerar träningen med jobb och familj. Varför en sådan galen idé? Jag är alldeles för nyfiken för att inte våga testa. Kan jag kan du!

Annons:
Annons:

toppnyheterna just nu
Annons: