Annons:

Ringsjön Runt i solsken och lite regn

Text: Helena Giertz

Om två veckor är Vätternrundan avklarad. Jag känner mig redo. Nu är jag uppe i mer än 130 cyklade mil och jag lär passera 150 mil innan jag tar mig an det stora loppet. Igår cyklade jag Ringsjön Runt och var nöjd med både loppet och tiden. Inga punkor. Däckbytet visade sig vara helt rätt.

Annons:

Jag cyklade Ringsjön förra året och bestämde mig då för att jag inte skulle cykla igen pga säkerheten. Men i år hade arrangörerna en ny bansträckning för den långa rundan. Det var väldigt lyckat och betydligt mer säkert.

Jag cyklade med en klubbkompis PG som också gör Vättern för första gången.  Det blev ett av de roligaste lopp jag har cyklat. Många goda skratt. Vi var inte snabbast men å andra sidan var vi helt stilsäkra.

 

Förutsättningarna var de bästa med sol och lagom värme. I slutet med cirka fem kilometer kvar kom en rejäl störtskur. Så fick vi prova på att cykla i hällande regn om än en väldigt kort tid. Man kan krasst konstatera att man blir rejäl blöt.  Vi snittade ca 26 km/h och tog oss runt den 125 km långa banan på 4.45.

PG , jag och ytterligare tre personer  kommer cykla Vätternrundan tillsammans. Gemensamt är att vi cyklar loppet för första gången. Vi har som ambition att cykla loppet på tolv timmar men kommer inte gråta floder om vi cyklar in på 14.

I veckan blir det intervallpass och styrketräning.  Vår lilla Vätterngrupp ska få till gemensam träning och peptalk. Till helgen blir det Husiesvängen som en generalrepetition inför Vättern.


 • Markus

  Hej Helena! Vilken runda blir det på husiesvängen? Tar du den långa på 12 eller bör man/du hålla igen med endast en vecka kvar till ”Le Grand Finale” och välja 3,5/7,5?

  • Helena Giertz

   Hej Markus! Det blir den långa. Det är helt ok att köra ett lågintensivt distanspass sex dagar före Vätternstart. Jag planerar även ett lättare intervallpass tisdag eller onsdag för att vila torsdag och fredag. Kör du Vättern? Hur är ditt upplägg?

   • Markus

    Yes, siktar på att ta mig runt Vättern som en del av klassikern. Mitt upplägg är mer….spontant 🙂 har inte riktigt lyckat ta tag i träningen som önskat. Men iaf tickat av Göinge och Ringsjön!

    • Helena Giertz

     Du kan väl hojta till om du ser mig på söndag eller runt Vättern. Lycka till!

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Annons: