Hemmaplan 15 oktober 2016

Ännu en uddamålsförlust för Olympic

Olympic slutade säsongen som man vant sig vid: med en uddamålsförlust. 1–2 mot Berga trots tidigt ledningsmål av Ken Hansson var en del av ett tydligt mönster.

– Det är väl så med ett ungt lag som dessutom från säsongens start hade en ung tränare. Man kan prata om otur, men så många uddamålsförluster tyder ändå på att något är fel, konstaterade Olympics assisterande tränare Peter Hillgren.

Berga vände redan i första halvlek genom två mål av Niklas Rydasp. Andra halvlek blev mållös.

Peter Hillgren såg trots allt ljust på Olympics framtid.

– Absolut, laget har många bra unga spelare och dessutom många bra bakom a-laget. Jag tycker Malmöfotbollen är väldigt farligt ute med så många klubbar på ganska hög nivå som helt saknar ungdomsverksamhet, var ska spelarna komma ifrån? Men Olympic är en av de föreningar som hela tiden får fram nya talanger, det är imponerande. Och det skapar möjligheter för framtiden, även om pengarna för tillfället finns någon annanstans, konstaterade han.

Resultat

BK Olympic – IFK Berga 1–2 (1–2)

Målskyttar

BK Olympic

  • Ken Hansson

IFK Berga

  • Niklas Rydasp 2