Hemmaplan 6 november 2016

Mål på övertid tog Rosengård vidare

Det hade gått tre minuter av övertiden när Granit Sherifi tog sig in i boxen och frälste Rosengård genom att sätta 3–0 och ta laget vidare till nästa kvalomgång. Efter att ha haft marginalerna mot sig mot Halmia hade man denna gång dem precis på sin sida – och nu väntar Trollhättan i ett avgörande dubbelmöte.

– Det känns som 50/50 i den matchen, man behöver lite flyt för att ta sig vidare i kval. Men vi fick definitivt positiv energi och bra känsla av den här vinsten, kommenterade Rosengårds tränare Malik Sesay nöjt.

Rosengård hade grepp om matchen i första halvlek. Hemmalaget stängde effektivt Uddevallas farliga vänsterkant och skapade själv en del lägen. Noor Zadran gjorde 1–0 efter 23 minuter och Kofi Yeboah Addae, som sedan också spelade fram Granit Sherifi i omställningen som kom att avgöra matchen , fyllde på till 2–0 efter en knapp halvtimmes spel.

– Det kände lovande i halvtid, vi behövde ju bara ett mål till. Men det var samma sak för Uddevalla, konstaterade Sesay.

Andra halvlek präglades just av detta: båda lagen behövde göra mål. Uddevalla stannade kvar med mycket folk och chansade och båda lagen hade farliga omställningar. Precis innan 3–0 hade gästerna ett gyllene läge att sätta en reducering, men inspelet blev aningens för hårt.

 

– Det var lite Hawaii i andra, men vi trodde på oss själva och gjorde en riktigt bra insats, från målvakt och upp i anfall, menade Malik Sesay.

Resultat

(hemmalaget) – (bortalaget) 3–0 (2–0)

Målskyttar

(hemmalaget)

  • Noor Zadran