Hemmaplan 9 november 2016

Vinst för Rosengård ger hopp inför kvalretur

Granit Sherifi – Rosengårds egen super sub – blev än en gång matchhjälte när han i andra halvlek satte två returer i mål och vände första kvalmatchen mot Trollhättan. Gästernas kapten Tommie Veljovic hade då blivit utvisad strax innan halvtid, en händelse som gav Rosengård välbehövlig luft under vingarna.

Hemmalaget blev nämligen tagna på sängen i första halvlek. Trollhättan, som scoutats som ett lag som spelar långt och fysiskt, överraskade med ett rörligt, vägvinnande spel på marken och tog också välförtjänt ledningen efter en dryg halvtimmes spel. Men Rosengård började få grepp och när man fick chansen att spela med en man mer en hel halvlek, fick man igång sitt offensiva spel bättre.

– Vi visade hjärta idag och var ett helt annat lag i andra halvlek, hade bättre rörelse, tyckte Rosengårds tränare Malik Sesay.

I den 65:e minuten kom Granit Sherifi in istället för Chimezie Ojiego – och behövde bara drygt tio minuter på sig för att vända matchen. Första målet var en straffretur och avgörande 2–1 i den 78:e minuten, slog Sherifi in efter att Mohamed Ramadans avslut gått i ribban.

– Ett magiskt inhopp, det måste man säga, log Malik Sesay.

Men en vinst i bagaget har Rosengård stora chanser i returen, även om Trollhättans bortamål inte var alldeles önskvärt.

– Nej, det kommer nog att vara viktigt för oss att göra mål däruppe, vi kan inte riktigt spela på resultatet även om vi har den här segern i ryggen. Men allra viktigast förstås att hålla tätt bakåt, menade Malik Sesay.

Resultat

(hemmalaget) – (bortalaget) 2–1 (0–1)

Målskyttar

(hemmalaget)

  • Granit Sherifi 2

(bortalaget)

  • Robert Bagger