Hemmaplan 12 november 2016

Rosengård klart för division 1

Rosengård är klart för division 1 efter att ha vunnit också andra kvalmatchen mot Trollhättan, även denna gång med 2–1. Matchhjälte blev Mohamed Ramadan, som gjorde båda målen.

– På tiden han vaknade i kvalspelet, log Rosengårds tränare Malik Sesay.

Rosengård överraskade Trollhättan med att inte spela på sitt resultat från hemmamatchen utan sätta full fart framåt med en aggressiv press. Hemmalaget lyckades inte skapa mycket i första halvlek, istället kunde Mohamed Ramadan vända bort sin försvarare i straffområdet ett par minuter innan halvtid och ge gästerna ledningen. Psykologiskt viktigt, förstås.

– Vi visste att de skulle vara tvungna att chansa lite i andra halvlek och vi pratade i halvtid om att ta det lugnt, att vi skulle få våra omställningschanser. Och så blev det också, menade Sesay.

I andra halvlek flyttade Trollhättan upp, men Rosengårds försvar var lika stabilt som man varit tidigare under säsongen. Ett faktum som Malik Sesay också lyfte fram som en nyckel till framgången.

– Helt klart, vi satte defensiven ganska tidigt trots en del nya spelare. Från senvåren och framåt har vi varit riktigt stabila och det har varit väldigt viktigt. Framåt visste vi att vi skulle bli farliga oavsett med de offensiva spelare vi förfogar över.

I en av omställningarna kunde Ramadan göra sitt andra mål och utöka till 0–2 i mitten av andra halvlek. Då var matchen avgjord.

– Det kändes så även om de reducerade strax efteråt. Men de behövde ju tre till, konstaterade Sesay.

Nu väntar välförtjänt semester efter en ojämn säsong som till slut kunde avrundas med succékval.

– Vi har en väldigt fin spets på truppen, det visade vi inte minst i kvalet utom mot Halmia. Vad vi behöver i division 1 är kanske en större jämnhet, menade Malik Sesay.

Resultat

(hemmalaget) – (bortalaget) 1–2 (0–1)

Målskyttar

(bortalaget)

  • Mohamed Ramadan 2