Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Ida Skovmand

Snyggaste sminket för män

Astrid Andersen, höst/vinter 2012:

Foto Mitchell Sams via i-D online.

Lika snabbt som hon dykt upp på den danska modeugen försvann hon igen. Denna säsongen fick London ensamrätt på Astrid Andersens kollektion:

Bilder via London Fashion Week.

Höstkollektionen hade hon designat fram med Wu-Tang Clan i bakhuvudet.

Hon blandar gärna typiska sportmaterial med något oväntat tyg, som spets. Trots att hon samlar machoattribut, så många att det nästan känns som pastisch, framstår hennes helheter ändå alltid som rätt mjuka.

Hennes kollektioner är bra som motgift om man överdoserat på för mycket ”smakfullt heritageherrmode” och längtar efter neon.


Backstagebilder. Foto Cecilie Harris via Boys by girls.

Guldnagellack och maoritatuerade hakor! Visst behövs det fler ytor att sminka? Hakan är ett naturligt nästa steg.

Astrid Andersens h/v 11-presentation i Radiohuset för ett år sedan var nog den finaste visningen jag varit på i Köpenhamn. Det fanns livepiano och en speaker som beskrev kläderna efter hand som de kom in. Istället för champagne bjöds det på proteindrycker.

Höst/vinter 2011.

Astrid Andersen, som har en examen från Royal College of Art, känner sig säkert mer hemma i London, men Köpenhamn saknas henne…


Ida Skovmand - Sista skriket

Sista Skriket handlar om mode i världen och världen i modet. Här ser vi gärna kläder som något mer än ihopvävda trådar. Med en klädesmals aptit och en skatas glittersug djupdyker vi in i gamla garderober och nya kollektioner. Ibland gör vi stilexperiment för att ta reda på hur påverkade vi är av kläder. Vill du vara med? Maila idaskovmand@gmail.com Sista Skriket skrivs av Ida Skovmand, skribent bosatt i Malmö.

Sök i bloggen

Annons:
Annons:

toppnyheterna just nu
Annons: