Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Ida Skovmand

TITTSKÅPET | Påsklista

Påskön. Foto: Wikimedia Commons

Glad lördag! Visste ni att fåglarna sjunger högre nu än de gjorde för trettio år sedan? För att överrösta trafiken. Här kommer ett tittskåp i bloggformat. Lite påskpyssel, hår och en nykomlig på Tumblr.

1: LITTERÄRA SOVRUM

Bild via Apartment Therapy.

  • Såhär såg det ut där Flannery O’Connor sov. 15 författares uppfläkta sovrum finns på Apartment Therapy. Allra mysigast sov/sover nog Truman Capote eller Miranda Seymour.

2: PAPEGOJPYSSEL

Bild: Jo Nakashima via Youtube.

3: HÅRFÖRTROENDE

Foto John Lauener via Mammalian Diving Reflex.

  • Skulle du låta ett barn klippa ditt hår? ”Mammalian diving reflex” är ett konstinitiativ som bland annat uppmuntrar möten mellan främlingar, möten mellan barn och vuxna. Ett av deras många performanceprojekt går ut på att låta vuxna få sitt hår klippt av barn. Läs mer: ”Running with scissors”.

4: JEANSNORMALITET

Foto: George Silk, 1955. Bild via LIFE.

  • ”Especially in the workplace, jeans provide a feeling of commonness. They put other people at ease and they make you feel relaxed.””There is a growing trend towards informality in the workplace. The suit is in decline and it’s being replaced with jeans.”

    The Sun:s journalist ställer sig tydligen på gatuhörn och räknar blåjeans när han kommer till ett nytt land.

5: BEYONCÉFLÖDE

Bild: Tumblr.


Ida Skovmand - Sista skriket

Sista Skriket handlar om mode i världen och världen i modet. Här ser vi gärna kläder som något mer än ihopvävda trådar. Med en klädesmals aptit och en skatas glittersug djupdyker vi in i gamla garderober och nya kollektioner. Ibland gör vi stilexperiment för att ta reda på hur påverkade vi är av kläder. Vill du vara med? Maila idaskovmand@gmail.com Sista Skriket skrivs av Ida Skovmand, skribent bosatt i Malmö.

Sök i bloggen

Annons:
Annons:

toppnyheterna just nu
Annons: