Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Ida Skovmand

Täckta tår, minnet av ett år.

Dagens plagg är ett par skor. Pråliga paisleypjucks med paljetter. Skulle man göra en minneskapsel för det här året skulle en bild på dessa platsa inuti. De definierar tiden, särskilt hösten, genom att vara både glittriga, rokokoromantiska, mönstrade, paisleyprydda och helt enkelt lite för mycket. Paljettspya är ett ord som ett tag inte legat helt fel på tungan. Uttalat med entusiasm eller avsmak beroende på den specifika personens glittertröskel.

Paljettstövlar från Carven. Bild via Barneys.

Fotnoter:

En dolman gjord av en indisk paisleysjal, från ca 1875. Bild via Metropolitan Museum of Art.

* Paisley.

Tyska vägglampor från 1765-68. Bild via Metropolitan Museum of Art.

* Rokoko.

François Bouchers ”Portrait of Madame de Pompadour (1721-1764)”, 1756. Bild via Wikimedia Commons.

* Svulstighet.

Bild via Rockliffe House.

* Paljetter.

Färgen brons. Bild via Texturez.

* Färgen brons.


Ida Skovmand - Sista skriket

Sista Skriket handlar om mode i världen och världen i modet. Här ser vi gärna kläder som något mer än ihopvävda trådar. Med en klädesmals aptit och en skatas glittersug djupdyker vi in i gamla garderober och nya kollektioner. Ibland gör vi stilexperiment för att ta reda på hur påverkade vi är av kläder. Vill du vara med? Maila idaskovmand@gmail.com Sista Skriket skrivs av Ida Skovmand, skribent bosatt i Malmö.

Sök i bloggen

Annons:
Annons:

toppnyheterna just nu
Annons: