Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Ida Skovmand

Vintereskapism

Fantasier inför åren. Del ett.

 

En T-shirt som påminner om varför det heter T-shirt och inte, typ, U-shirt eller ledsen-smiley-shirt. Den här ska ha ett tydligt och stabilt överparti – T med stor bokstav. Inte sloka som förrförra veckans tulpaner. Helst ska den vara strykt och stärkt och kanske gjord av något mycket mindre tvättmaskinsvänligt än bomull. Under midjan förvandlas den till något överdrivet ornamenterat. Ytan är täckt av riktiga stenar eller fotografiska kopior. (Om alternativ ett: känns i ryggraden även i en biostol, men det är värt det?)

Under den: skjortframsidor i mint som kommer som från ingenstans. Naturmaterial i en inte särskilt naturlig färg. Kom ihåg: i sommar kommer den att fladdra i vinden.

Byxorna: grå som en cementvägg. När du stannar på en bänk på vägen hem och låtsas läsa bok men stirrar egentligen på tonåringarna som spelar basket gömmer du blicken bakom barockbågarna.

När snön är borta går det igen att få ögonkontakt med tårna, nu chocklackade i Coca Cola-rött, som varit i raggsocks-ide i månader. Utomhus bäddas de bäst in i tofflor fodrade med (syntet-)fluff.

Fotnoter: skor från Céline, solglasögon från Moo.


Ida Skovmand - Sista skriket

Sista Skriket handlar om mode i världen och världen i modet. Här ser vi gärna kläder som något mer än ihopvävda trådar. Med en klädesmals aptit och en skatas glittersug djupdyker vi in i gamla garderober och nya kollektioner. Ibland gör vi stilexperiment för att ta reda på hur påverkade vi är av kläder. Vill du vara med? Maila idaskovmand@gmail.com Sista Skriket skrivs av Ida Skovmand, skribent bosatt i Malmö.

Sök i bloggen

Annons:
Annons:

toppnyheterna just nu
Annons: