MFF-podden 23 mars 2016

MFF-podden 74: Det stora allsvenska tipset

MFF-podden tar tag i försäsongens kanske viktigaste uppgift: det allsvenska tipset. Max, Fredrik och Fredrik diskuterar svenska mästarkandidater – med Lindstrand i ett passionerat försvarstal för ett lag som inte heter Malmö FF – och pratar om varför vissa lag hör hemma i de nedre regionerna av tipset.

I det allsvenska tipsblocket avhandlas också allsvenskans potentiella positiva och negativa överraskningar samt vilka tränare som har sitter mest obekvämt på sina stolar.

Foto: Bildbyrån

Dessutom:

MFF till final i Svenska cupen. Vi blickar framåt mot finalen den 5 maj och dissekerar semifinalsegern mot Kalmar – betydelsen av Markus Rosenbergs mål och insats, gräsets inverkan på spelet och SVT:s bevakning.

Enock Kofi Adu tillbaka i laget mot HJK. Visst, MFF har ont om folk, men är det ändå inte lite märkligt?

Allsvenska upptaktsträffens vinnare på stilpoäng: Allan Kuhn och hans osvenska tidsuppfattning.

Här följer, som utlovat, poddens allsvenska tips:

Fredrik L: 1) Göteborg, 2) AIK, 3) MFF, 4) Häcken, 5) Norrköping, 6) Elfsborg, 7) Djurgården, 8) Örebro, 9) Kalmar, 10) Sundsvall, 11) Hammarby, 12) Gefle, 13) HIF, 14) Jönköping, 15) Falkenberg, 16) Östersund.

Max: 1) MFF, 2) Göteborg, 3) Häcken, 4) AIK, 5) Norrköping, 6) Djurgården, 7) Elfsborg, 8) HIF, 9) Kalmar, 10) Hammarby, 11) Örebro, 12) Gefle, 13) Sundsvall, 14) Östersund, 15) Falkenberg, 16) Jönköping.

Fredrik H: 1) MFF, 2) Göteborg, 3) AIK, 4) Norrköping, 5) Djurgården, 6) Elfsborg, 7) Häcken, 8) Kalmar, 9) HIF, 10) Örebro, 11) Hammarby, 12) Östersund, 13) Sundsvall, 14) Gefle, 15) Jönköping, 16) Falkenberg.

Podden totalt: 1) MFF, 2) Göteborg, 3) AIK, 4) Häcken, 5) Norrköping, 6) Djurgården, 7) Elfsborg, 8) Kalmar, 9) Örebro, 10) HIF, 11) Hammarby, 12) Sundsvall, 13) Gefle, 14) Östersund, 15) Jönköping, 16) Falkenberg.

***

För att lyssna rekommenderar vi tex Podcaster eller Acast för iOS eller Beyond pod för android. Även andra podspelare som Podkicker och Pocket cast ska funka för android.

Det går också bra att klicka sig till Itunes och lyssna även om det brukar ta en stund innan avsnittet droppar in där.

Annars går det bra att lyssna i spelaren ovan.