MFF-podden 4 april 2016

MFF-podden 76: Norrköping, straffdebatt och tröjreklam

MFF-podden är tillbaka och behandlar den allsvenska premiärhelgen, givetvis med fokus på Malmö FF:s seger över Norrköping. Vilka positiva delar kan MFF ta med sig och vad behöver laget förbättra?

Vi går också på djupet med de båda straffsituationerna där Markus Rosenberg var inblandad – var domsluten rätt eller fel? – och pratar en del om kaptenens betydelse för laget.

Vi konstaterar också att Norrköpings Andreas Johansson får skylla sig själv efter sin våldsamma satsning i straffområdet.

Apropå det: för den som inte har sett Pekingkaptenens smått legendariska filmning mot AIK förra året så kommer den här:

Det blir också en summering av allsvenskans första omgång, med fokus på de förmodade toppkonkurrenterna: AIK:s bleka premiär, Häckens seger över Elfsborg och Tobias Hyséns ovilja att medge han möjligen, eventuellt, kanske förstärkte fallet när han ordnade straff i IFK Göteborgs segermatch i Falkenberg.

MFF-podden tittar också framåt mot matcherna mot Jönköpings Södra och Gif Sundsvall. Vad är det för lag som väntar MFF i omgång 2 och 3?

Vi reder ut vad Allan Kuhn menar när han säger att Jönköping spelar ”konstigt” och jämför Sundsvall i dagsläget med laget som klart fick stryk av MFF i cupen.

Till sist ger vi oss i kraft med marknadskrafterna. MFF:s nya tröjreklam – vad ska man tycka om den egentligen? Och varför finns det folk som så till den milda grad retar upp sig över att en stor livsmedelskedja marknadsför sig själv med hjälp av Malmö FF?

***

För att lyssna rekommenderar vi tex Podcaster eller Acast för iOS eller Beyond pod för android. Även andra podspelare som Podkicker och Pocket cast ska funka för android.

Det går också bra att klicka sig till Itunes och lyssna även om det brukar ta en stund innan avsnittet droppar in där.

Annars går det bra att lyssna i spelaren ovan.