MFF-podden 20 april 2016

MFF-podden 78: Elfsborg, avstängningar och Hövdingen

MFF-podden med Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka med avsnitt 78, som tar sitt avstamp i matchen mot Elfsborg: därför vann MFF i Borås – och därför var segern viktig för det kollektiva välbefinnandet i truppen. Samt det smått unika i att som bortalag hålla nollan på Borås arena.

Vi pratar om Allan Kuhns lyckade rockader, bytenas betydelse och Magnus Wolff Eikrems uppvaknande.

Vänsterkanten på sikt, vem ska spela? Yoshimar Yotún, Pa Konate eller Behrang Safari?

Fem varningar mot Elfsborg tvingar fram ändringar mot Djurgården. Vad betyder det? Och vem ska spela istället för Kari Arnason och Anders Christiansen? Vi diskuterar för- och nackdelar med de olika alternativen.

Mathias Ranégies återkomst till Malmö – är det nåt att hetsa upp sig över?

Till sist gör vi en historisk djupdykning med anledning av det som skulle ha varit Eric Perssons 118:e födelsedag och pratar om Hövdingens betydelse för fotbollen i allmänhet och Malmö FF i synnerhet.

Apropå detta: här kommer den utlovade bilden från Eric Perssons 80-årsdag 1978, med Olof Palme som en av gästerna på kalaset.

Olof Palme och Eric Persson. Foto: Johnny ZaarFoto: Foto: Johnny Zaar

***

För att lyssna rekommenderar vi tex Podcaster eller Acast för iOS eller Beyond pod för android. Även andra podspelare som Podkicker och Pocket cast ska funka för android.

Det går också bra att klicka sig till Itunes och lyssna även om det brukar ta en stund innan avsnittet droppar in där.

Annars går det bra att lyssna i spelaren ovan.