Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
På tungan

Nu är det rökt

Hör du till dem som förknippar hampa snarare med röka än med industriproduktion?

Du är inte ensam. Husbryggeriet på Bergsgatan serverar just nu en Rauchbier med hampa. Ger det något rus? Absolut, men enbart glädje- och alkoholrus.

Ölet finns inte enbart på Malmö brygghus, utan har hittat också till Bishops Arms vid Gustav Adolfs torg där jag äntligen provade detta februari månads månadsöl. Till skillnad från klassiska tyska rauchbier är detta en ale, men den har inget av det där whiskytonade som torvrökt ale brukar ha — jag antar att malten, på Bambergvis, rökts på trä snarare än torv. Hampan bidrar till en pepparton, men tar inte över (hampa är för övrigt släkt med humle).

Jag hade gärna haft mer rökmalt, ölet är i sötaste laget. Det är välbryggt och gott, men ett litet glas räcker.


På tungan

Håkan Engström och Anders Fagerström bloggar om glädjeämnen och sorger i hemmaköket, i mataffärer, på krogen, på nätet och framför allt i munnen.

Senaste kommentarer

Sidor

Annons:
Annons:

toppnyheterna just nu
Annons: