Annons:

S som i sommar

Text: Sydsvenskan

Semester, segling, släkten, sommarmöten och Sommarlund. Tvåhundra skäl att stanna i Lund o sommar? Nejtack, säger Tiina Meri: ”If you have to tell somebody you’re a lady, you’re not.” ”Semester är att ha båten packad och klar den dag semestern börjar”, säger Stig Strömkvist. Heidi Avellan suckar över sommarsnuvan. Efter denna veckas Sommarsnack stänger Snacket på Sydsvenskan för sommaren.

Inför bröllopet

Text: Sydsvenskan
Hur känner kulturredaktionen inför prinsessbröllopet? Hur var det att intervjua Yoko Ono, och varför är danskar så arga på svenska feminister?
Rakel Chukri, Karin Arbsjö och Eskil Fagerström diskuterar detta.
Annons:

Snacket på Sydsvenskan: Förorten

Text: Sydsvenskan

En gång var detta folkhemmet, ett hem för folk som var som folk är mest. Idag är de segregerade öar med växande utanförskap – och uppror. Snacket på Sydsvenskan denna vecka handlar om förorten: Lasse Holmström växte upp i Stockholmsförorten Kärrtorp, Per Svensson i Täby och Heidi Avellan i Månsas, i norra Helsingfors. Platser som trots avstånd i tid och rum liknar varandra mer än de liknar dagens problemförorter.

Vilse i Husby

Text: Sydsvenskan

Journalisterna verkar så vilsna i upploppens Husby – medan Malmöjournalister i regel faktiskt har varit i Rosengård. Och det är bara en av skillnaderna i medierapporteringen, konstaterar Max Wiman, Lotta Satz och Heidi Avellan. Snacket på Sydsvenskan handlar också om varför charterbranschen är så bra på att leverera. Och vad ska hända med gamla stadion i Malmö?

Inte bara rätt låt vinner

Text: Sydsvenskan

 

Det är något slags sångtävling i Malmö, eller? Maria G Francke, Eskil Fagerström och Heidi Avellan talar om hur Eurovision Song Contest kunnat bli så stort. En lägereld att samlas kring. Ett skickligt återuppbyggt varumärke. Ett evenemang med många vinnare. Och dessutom glatt och trevligt.

Snacket på Sydsvenskan – idag om framtiden

Text: Sydsvenskan

Rubrikerna i branschpressen väcker oro. I nyheterna rapporteras om samgående med avdelningar på DN. Vad händer egentligen på Sydsvenskan just nu? Och hur kommer tidningen att förändras? Lars Dahmén, chefredaktör och VD, kulturreporter Andreas Ekström och Heidi Avellan, politisk redaktör, funderar över framtiden.

Snacket på Sydsvenskan del 11

Text: Sydsvenskan

Är bomber i Boston närmare våra läsare än bomber i Irak? Och är Cristiano Ronaldo den nya Michael Jackson? Karin Arbsjö, Federico Moreno och Patrik Svensson pratar om nyhetsvärdering, vår tids superstjärnor och vädret.

Annons:

Snacket på Sydsvenskan: Matindustrin

Text: Sydsvenskan


Fläskkött i halamat. Hästkött i lasagnen. Och lammcurry med …  ja vad? Vad är det vi äter? Snacket på Sydsvenskan denna vecka handlar om matindustrin. Men Camilla Sylvan, Lasse Holmström och Heidi Avellan har också funderat bakom ratten.

Snacket på Sydsvenskan del 10

Text: Sydsvenskan

Kalle Kniivilä, Rakel Chukri och Anders Fagerström talar om mansförkylningar, dokumentären ”Ingen riktig finne” och den långdragna vintern i veckans avsnitt av Snacket på Sydsvenskan.

 

 

Snacket på Sydsvenskan, del 9

Text: Sydsvenskan

Eldsjälar, klarar vi oss utan dem? Federico Moreno, Emma Leijnse och Heidi Avellan tala om Malmö, friskolor och segregation i veckans avsnitt av Snacket på Sydsvenskan. Ja, och om eldsjälar.

Annons:
Annons:

Prenumerera via iTunes

Annons:

Annons: