Annons:

Tid för systemskifte i MFF

Text: jan.jonsson

Några dagar efter 0–5-smällen på Rambergsvallen kom jag plötsligt på hur MFF ska spela.
Rikard Norling har säkert starka argument för varför han disponerar sina spelare som han gör (han är trots allt elittränare och jag har än så länge bara gått grundkursen avspark), men det ingår i min arbetsbeskrivning att vara efterklok och veta bäst, så här kommer det: MFF borde byta spelsystem till 4-2-3-1.
Dels handlar det om att täppa till centralt, där det var fritt blås för Häcken i lördags, dels handlar det om att utnyttja Simon Thern optimalt.
Hittills har Thern mest fladdrat omkring som en herrelös vante på planen. Det finns massor av energi och speed i honom, men allt för mycket av det tvingas han lägga på att jaga boll och hämta boll på egen planhalva.
Jag tror att han skulle få mer uträttat som släpande anfallare bakom Mathias Ranégie som är van vid att spela ensam toppforward från tiden i Häcken.
Ivo Pekalski och Erik Friberg delar på ansvaret som defensiva mittfältare. En smaksak vilka som ska spela på kanterna, men Hamad och Durmaz ligger bäst till just nu, framförallt får de mer utrymme för sina offensiva kvaliteter.
Och så ska Daniel Andersson spela mittback. Alltid.

Annons:

 • Anonym

  men vill man göra mål ska ju nån spelare springa dit å fixa det,å dom har ju lön för mödan  dom stackers trötta påger

 • Anonym

  Tråkigt att du inte kan komma med nåt mer kreativt än den gamla vanliga ”nu kör vi 4231 för det måste bli tätt på mitten”. Svenska lag pallar inte 4231 för vi lär våra spelare att tänka defensivt redan i pojkåldern och då blir den här uppställningen statisk och feg. Man måste ta stora risker och våga anfalla hela tiden om det ska fungera och det kan inte svenska lag, tyvärr.

 • Anonym

  Har lämnat tebax årskortet

 • Christer Arkemyr

  4-3-1-2 e bättre med Ranegie som släpande forward!
  Sätt 2 snabba gubbar på top o låt Ranegie passa dom.
  Han e bra på o ta emot bollar o spela fram, men inte ta emot o försöka vända upp! Så får han slita lite också o inte bara sprínga runt i försvarslinjen o glo! Han skall inte ha ryggen mot motståndarna för då fungerar han inte!

 • Anonym

  Om vi ska göra mål får du nog byta Ranegie mot Dardan!jag hade hellre kört så här; 

                       Dahlin
   Vincentz, Jansson, Andersson, Ricardinho
                   Friberg     Pekalski
              Wilton   Hamad      Larsson
                           Dardan

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Annons: